maanantai 18. joulukuuta 2017

Onko lapsesi koulussa jo myrkytön siivous?

Mitä on myrkytön siivous?
Onko sellaista olemassa?
Toimiiko se? Onko se turvallista?


Myrkytön siivous on termi, jota käytetään siivousmenetelmistä, joissa puhdas lopputulos syntyy muuten kuin perinteisiä pesuaineita käyttämällä. Menetelmiä on olemassa ja niitä käytetään. Omasiivouksen käyttämä Buhdas siivous toimii ja on turvallinen.

Oletko miettinyt, millä aineilla lapsesi päiväkoti tai koulu siivotaan?

Olemme Omasiivouksesssa kehittäneet  pääkaupunkiseudun koulujen siivouksia ja nyt keskitymme erityisesti koulujen myrkyttömään siivoukseen. Tällä hetkellä olemme mukana myrkyttömässä siivousmenetelmässä, jolle on haettu patenttia.

Omasiivouksen käyttämä menetelmä on probioottinen siivous yhdistettynä kemikaaleista puhtaaseen veteen. Koska puhdasta syntyy pehmeästi, kutsumme siitä nimellä Buhdas.

Käytämme siivouksessa hyviä bakteereita, probiootteja. Näiden bakteereiden terveyttä edistävistä vaikutuksista ravinnossa on jo paljon näyttöä. Monille probiootit ovat tuttuja esimerkiksi hapanmaitotuotteista tai vaikkapa hapankaalista.

Probioottinen siivous on innovatiivinen menetelmä, jossa hyödynnämme näitä hyviä bakteereita. Kun siivoamme, bakteeriympäristö muuttuu terveellisemmäksi. Olemme voineet luopua haitallisten kemikaalien käytöstä tinkimättä siivouksen laadusta.

Miten probioottinen siivous toimii?

Probioottisessa siivousmenetelmässä tuomme hyödylliset bakteerit kaikille siivottaville pinnoille. Hyödyllisiä bakteereita on niin runsaasti että ne syrjäyttävät huonot bakteerit. Kun huonoilla bakteereille ei ole enää elinmahdollisuuksia, siivottavat tilat muuttuvat terveemmiksi ja turvallisemmiksi niiden käyttäjille.

Turvalliset ja tehokkaat probiootit soveltuvat kaikenlaisten pintojen ja tilojen siivoukseen. Se sopii myös käyttämiemme siivousvälineiden ja -tekstiilien pesuun. Menetelmä on tuoksuton, myrkytön ja siltä on siivoojan helppo käyttää.

Monissa kouluissa johtokunnat ja vanhempainneuvostot edellyttävät koululta myrkytöntä siivousta. Omasiivous on mukana useassa hankkeessa ja nyt olemme luomassa laajempaa yhteistyötä, jonka avulla kehitämme parempia menetelmiä ja tutkimme syntyviä tuloksia.

Suosittelemme kaikkia lasten vanhempia, opettajia ja koulujen johtokuntien vastuuhenkilöitä tutustumaan myrkyttömään siivoukseen.

Kysy ensimmäiseksi Mikko Haapsaarelta, joka on Omasiivouksen siivoava toimitusjohtaja. pomo@omasiivous.fi
www.omasiivous.fi

P.S. Jos haluat pysyä ajan tasalla myrkyttömässä siivouksessa, tilaa Omasiivouksen blogi Rss-syötteenä. Klikkaa tämän blogin internet-version oikean palstan alaosassa olevaa palvelulinkkiä.